Factura ca instrument de marketing

În acest articol vom explora câteva modalități creative de a folosi banala factură ca să îndeplinești obiective de marketing.

Eforturile tale de marketing nu se sfârșesc odată ce clientul ți-a trecut pragul, ci doar se schimbă. Iar în relația dintre costuri și rezultate (sau ROI, de la return on investment), campaniile de fidelizare sunt printre cele mai eficiente. E mai simplu să convingi un fost sau actual client să devină clientul tău din nou. Important este să comunici frecvent. Și să le oferi clienților motive să te aleagă din nou.

Folosește factura pentru ambele obiective. Nu e ea așa sofisticată ca un newsletter sau complexă ca un articol de blog, dar pentru că e foarte rar utilizată în marketing, îți poate oferi un extra avantaj competitiv.

Factura ca instrument de marketing

Factura este un document contabil emis de furnizor către client. De cele mai multe ori, factura conține o listă seacă de produsele vândute sau serviciile prestate. Dar ce-ar fi dacă am privi factura ca pe un instrument de marketing? Nu doar o simplă enumerare de produse și servicii, taxe și date de companie, ci o unealtă de vânzări.

Iată câteva idei prin care facturarea va deveni un nou canal de vânzări pentru afacerea ta.

Branding pe factură

Adaugă elemente de personalizare pentru a atrage atenția asupra brandului tău. Include sigla companiei, culorile distincte și alte informații relevante despre afacerea ta, cum ar fi site-ul. Astfel, factura devine o oportunitate de a-ți promova identitatea vizuală și de a consolida recunoașterea brandului în mintea clienților. Citește aici cum îți personalizezi facturile atunci când le emiți cu factureaza.ro.

Adaugă un mesaj de mulțumire

Exprimă-ți recunoștința față de clienți. Adaugă un mesaj scurt de mulțumire în partea sus sau de jos a facturii, în care să-ți arăți aprecierea. Un astfel de gest poate contribui la consolidarea relației cu clienții și la crearea unui sentiment de loialitate. Dacă emiți facturile cu factureaza.ro poți adăuga mențiuni și note de antet pe facturi.

Promoții speciale doar pentru clienți

Adaugă detalii despre promoții sau evenimente speciale destinate exclusiv clienților. De exemplu, printr-o notă de subsol, poți include un voucher de reducere pentru următoarea achiziție sau să le reamintești clienților despre programul de fidelitate. Aceste informații suplimentare pot stimula achizițiile ulterioare. Citește aici cum adaugi o notă de subsol pe factură.

Mai poți menționa aceste promoții și când trimiți factura pe email, în corpul mesajului care însoțește factura. Află mai multe despre cum trimiți factura către client direct din contul tău pe factureaza.ro.

Oferte personalizate

Pentru clienții care și-au dat acordul să folosești informațiile despre preferințele sau istoricul lor de cumpărături, poți include o ofertă personalizată în factură. Oferă-le, de exemplu, un discount pentru produsele pe care le-au achiziționat în trecut sau pentru produse complementare. Această strategie poate fi un stimulent puternic pentru fidelizarea clienților și pentru creșterea vânzărilor. Aici te poate ajuta opțiunea factureaza.ro prin care poți adăuga o anexă facturii.

Conectează factura cu prezența ta online

Pe factureaza.ro, în secțiunea datele firmei, ai un câmp dedicat în care poți completa url-ul site-ului tău. Pentru că factura este descărcabilă în format PDF, atunci când o trimiți pe email, destinatarul poate da click pe numele site-ului. Adaugă site-ul tău pe facturi și oferă-le clienților posibilitatea de a afla mai multe despre afacerea ta, de a se implica în comunitatea ta online sau de a accesa oferte speciale.

În concluzie, nu subestima factura ca instrument de marketing

Utilizarea facturii ca instrument de marketing este o strategie eficientă și puțin exploatată.

Când emiți facturile cu un program online ai acces la facilități versatile de configurare. Folosește-le ca să incluzi mesaje de marketing într-un mod vizibil, dar care nu deturnează rolul principal al facturii (acela de document contabil). Facturile tale vor arăta curat și vor respecta cerințele legale. În același timp, te vor ajuta pe partea de branding și marketing. Succes în vânzări!

2 Responses to Factura ca instrument de marketing

  1. Pingback: Facturarea online te ajută să fii mai organizatblog.factureaza.ro

  2. Pingback: Importa facturi personalizate în Saga Winmentor sau Cielblog.factureaza.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *