Cum generezi rapid un model de ofertă de preț specific afacerii tale

Un model de ofertă de preț, odată stabilit, te va ajuta să fii mai productiv și mai convingător în relația cu clienții actuali sau potențiali.

Cu un model bine gândit, vei genera oferte de preț prompte și bine structurate. Asta poate face diferența între câștigarea sau pierderea unui proiect. 

Iată câteva sfaturi pentru a genera rapid un model de ofertă de preț specific afacerii tale. 

Te vei folosi apoi de modelul respectiv de fiecare dată când trebuie să trimiți o ofertă. Și-l vei putea optimiza și adapta pe parcurs.

Automatizează procesul

Sistemele de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM) sau programele de facturare permit generarea automată a ofertelor pe baza datelor existente. 

Începe prin a alege un model de ofertă din cele puse la dispoziție de aplicație. 

Pe factureaza.ro vei găsi mai multe soluții. În funcție de ce tip de ofertă generezi cel mai des, alege varianta optimă pentru tine: cu o coloană, cu două, pentru liste lungi sau foarte lungi de produse etc.

Personalizează modelul de ofertă

Modelul de ofertă ales poate fi personalizat cu logo, font și culori de brand. Personalizarea asigură o imagine unitară a companiei tale și te ajută în eforturile de marketing.

Extra personalizări disponibile pe factureaza.ro:

  • adaugi mențiuni care să apară automat pe fiecare ofertă pe care o generezi din modelul de ofertă
  • adaugi note de antet care, la fel, vor apărea automat pe fiecare ofertă generată din model
  • adaugi documente (de exemplu, un catalog de produse), care să se anexeze automat când salvezi oferta din model
  • alege ce fel de titlu vrei să apară pe document: ofertă, ofertă de preț, comandă etc
  • alege titlul potrivit pentru firma ta (vânzător, furnizor, ofertant etc) și pentru potențialul client (cumpărător, utilizator, investitor etc)

De reținut că, în aplicația noastră, tot ce ține de partea de ofertare se află în secțiunea Facturare – Comenzi. De acolo poți emite orice tip de document dorești cu posibilitatea de a alege dintre varii denumiri: Ofertă, Comandă, Notificare, Înștiințare etc.

Adaugă produse, servicii și clienți în aplicație

Ca treaba să meargă rapid, mergi la secțiunea Produse și adaugă acolo tot ce comercializezi. Folosește opțiunea de import ca să creezi mai multe produse și servicii odată.

Pe factureaza.ro poți defini produse și servicii cu următoarele detalii: cod, denumire, unitate de măsură, preț unitar, cotă de TVA.

Apoi fă la fel și pentru clienți. Un client poate fi definit cu: date fiscale, adresă, date de contact, persoane de contact, puncte de lucru.

Când vei emite oferta, nu mai stai să scrii toate informațiile. Selectezi doar din datele predefinite.

Alte detalii de luat în calcul când faci oferta de preț

Asigură-te că oferta include toate datele relevante, cum ar fi data la care expiră, opțiunile de livrare și garanțiile.

Ia în calcul oferirea unei reduceri de preț pentru volum sau pentru un client cu istoric. Pe factureaza.ro ai și această opțiune inclusă în secțiunea de Comenzi / Oferte.

Înainte de a trimite oferta, comunică cu clientul pentru a te asigura că înțelegi pe deplin cerințele sale.

Revizuiește documentul pentru a te asigura că nu există greșeli.

În concluzie, generarea rapidă a ofertelor de preț te va ajuta să-ți crești încasările. Cu un model de ofertă optim vei răspunde mai eficient cerințelor clienților și vei deveni mai productiv. Mai multe oferte bine făcute în mai puțin timp îți vor aduce un important avantaj competitiv.

PS: Pe factureaza.ro ai primele trei luni gratis și fără limitări, ca să poți testa în liniște.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *