De ce să folosești un serviciu de facturare și nu unul de contabilitate pentru emiterea facturilor

Un serviciu de facturare separat de programul de contabilitate oferă flexibilitate și extra funcționalități care economisesc timp, te ajută să încasezi banii mai ușor, și susțin imaginea afacerii tale.

Avantajele unui serviciu de facturare separat de contabilitate

Opțiunile de facturare ale programelor de conta sunt mai degrabă limitate. Prin comparație, un serviciu de facturare îți pune la dispoziție tot soiul felul de facilități. Poți, de exemplu, printre altele:

  • Să emiți facturi personalizate cu logo-ul, fonturile și culorile tale de branding, în varii limbi străine și în orice monedă
  • Să alegi dintre mai multe tipuri de șabloane, inclusiv bilingve, care îți permit să listezi prețurile în două monede sau să alegi varii formate (A4, A5, factura și chitanța pe aceeași foaie etc)
  • Să adaugi mesaje pe facturi
  • Să anexezi documente la facturi
  • Să integrezi facturarea cu magazine online, CRM-uri, ERP-uri și procesatori de plăți cu cardul
  • Să emiți automat facturi recurente
  • Să trimiți automat notificări de plată pentru facturile scadente
  • Să emiți facturi automat din încasări online.

În plus, e mai ușor și mai intuitiv să emiți facturi cu un serviciu de facturare decât cu un program de contabilitate; mai ales în situația cel mai des întâlnită în care o persoană din echipa administrativă a afacerii tale, nu contabilitatea, emite facturile. Mai mult, poate că nu vrei ca persoana respectivă să aibă acces și în contabilitatea firmei tale, unde e foarte ușor să strici tot felul de chestii greu de reparat. Nu mai vorbim de faptul că un serviciu de facturare este foarte permisiv, adică te lasă să corectezi facturi, să ștergi și să editezi, fără să-ți fie teamă că afectezi contabilitatea.

Dezavantajul folosirii unui serviciu de facturare separat apare însă când atunci vrei să înregistrezi facturile în contabilitate. Aici te poți lovi de incompatibilități, probleme la încărcarea facturilor, erori umane. Din aceste motive…

Factureaza.ro este integrat cu Saga, Ciel și Winmentor

Ca să te ajutăm să economisești timp și nervi, am integrat factureaza.ro cu cele mai populare programe de contabilitate, și anume Saga, Ciel și Winmentor.

De acum poți să emiți facturi cu toate opțiunile de care ai nevoie. Iar tu (sau contabilitatea) nu veți întâmpina nicio dificultate atunci când facturile vor trebui încărcate în programul de conta. Toată operațiunea se face cu ajutorul unor exporturi din contul tău pe factureaza.ro, pe care ulterior le imporți în contul tău din Saga, Ciel sau Winmentor.

API-ul factureaza.ro

Dacă vrei să faci un pas și mai mare (și dacă ai acces la buget și la un developer), poți folosi unul dintre API-urile factureaza.ro (GraphQL sau Rest) ca să creezi o integrare 100% automatizată. Adică poți să trimiți automat facturile emise prin factureaza.ro direct în contabilitate, fără intervenție umană. De altfel, prin API-ul factureaza.ro poți integra facturarea cu orice program de contabilitate, nu doar cu cele trei menționate mai sus.

Studiu de caz

Dacă vinzi servicii în regim de abonament, poți seta factureaza.ro ca, în mod automat:

  • să emită și să trimită pe email facturi recurente către clienții tăi, la un interval de timp, o dată calendaristică și un preț prestabilite de tine atunci când definești abonamentul
  • să notifice clienții care nu achită abonamentul la timp

Ai de asemenea opțiunile:

  • să integrezi factureaza.ro cu Straetus pentru colectarea debitelor
  • să adaugi link de plată pe facturi și să înregistrezi automat plățile efectuate de clienți (dacă lucrezi cu Mobilpay sau Stripe)

Iar la final, printr-o integrare care folosește API-ul factureaza.ro, facturile emise și sumele încasate se vor comunica periodic și automat către programul de contabilitate sau ERP-ul propriu

După ce te vei obișnui să ai toate aceste facilități la îndemână, o să te întrebi de ce n-ai făcut trecerea la un serviciu de facturare mai devreme.

În concluzie, integrarea unui serviciu de facturare cu contabilitatea firmei este o decizie inteligentă care poate aduce numeroase beneficii. Cu o planificare atentă și o implementare corespunzătoare, vei economisi timp, vei reduce erorile, iar facturile tale vor arăta tip top de fiecare dată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *