Cum organizezi online actele pentru contabilitate

Te întrebi cum să organizezi online actele pentru contabilitate într-un mod simplu, rapid și ușor de stăpânit? Citește sugestiile noastre de mai jos și aplică ce ți se potrivește.

Cum organizezi online actele pentru contabilitate

Dacă ți-ai pierdut răbdarea să bați orașul în lung și-n lat cu dosare doldora de hârtii, poate că a venit momentul să încerci varianta digitală. Vei economisi timp, nu doar cu deplasările, ci și cu arhivarea și accesarea documentelor.

O gestionare eficientă îți va elibera multe ore din săptămâna de lucru și te va scăpa de stresul administrării documentelor. Mai mult, vei avea acces la informație oriunde te-ai afla în lumea asta, doar cu o conexiune la Internet.

Emite documente contabile online

Renunță la facturile făcute în Word sau Excel și treci pe un program de facturare online. Scapi de multe griji, de la numerotarea documentelor, la salvarea datelor clienților pentru facturi viitoare, la personalizarea facturilor cu elementele de identitate vizuale ale afacerii tale.

Pentru mai multe detalii despre ce diferență poate face emiterea facturilor online pentru firma ta, citește acest articol despre cum să treci la facturarea online rapid și fără griji.

Arhivează online documentele contabile primite de la furnizori

Poți utiliza același program de facturare online ca să ții inclusiv evidența facturilor și a altor documente primite de la furnizori. Indiferent dacă e vorba de facturi, oferte, comenzi sau bonuri, introduci datele în aplicație și atașezi inclusiv copii ale documentelor (imagini sau PDF).

În acest tutorial vei afla mai multe despre cum gestionezi facturile primite de la furnizori.

Activează integrarea automată cu e-Factura

Odată ce emiți facturile online, ar fi păcat să nu folosești automatizarea e-Factura. Îți va permite nu doar să transmiți e-Factura în SPV ANAF, ci și să preiei automat toate e-Facturile pe care furnizorii ți le trimit în SPV.

Dacă dorești să înțelegi mai clar ce înseamnă e-Factura și cum funcționează integrarea automată pe factureaza.ro, citește acest articol detaliat.

Folosește la maxim tot ce oferă un program de facturare online

Dacă te muți din analog în digital, profită de toate avantajele care vin la pachet. Enumerăm doar câteva dintre opțiunile utile:

  • Ai rapoarte de vânzări care se generează singure
  • Nu vei pierde niciodată un document emis sau încărcat online
  • Ai varii opțiuni de căutare și filtrare, astfel încât să găsești rapid un document, oricât de vechi ar fi
  • Nu te mai stresezi cu serii și numerotări, cu calcule, sau cu aplicarea TVA-ului (face programul asta pentru tine)
  • E mult mai simplu să ții evidența plăților și a încasărilor, astfel încât să eviți restanțe și probleme de flux de numerar
  • Poți emite facturi automat din proforme și comenzi
  • Poți genera contracte și alte documente interne
  • Poți crea proiecte și pontaje, din care ulterior să emiți facturi
  • Poți seta facturi recurente automate, lună de lună sau la alt interval de timp
  • E foarte ușor să le trimiți clienților facturile pe email și notificări de scadență
  • Stornarea devine o floare la ureche
  • Poți încasa facturile online, cu cardul, prin link de plată

Cum trimiți documentele la contabilitate

Acum că te organizezi online așa frumos, hai să vedem cum faci legătura cu contabilitatea.

Cel mai simplu este să creezi în program un utilizator separat pentru contabilul sau contabila ta. Astfel, el sau ea va intra în cont cu user și parolă și va putea exporta orice documente în varii formate.

Pe factureaza.ro poți exporta documentele emise sau primite în următoarele formate: Excel, ZIP, PDF, pentru e-Factura, pentru programe de contabilitate (Saga, Ciel și Winmentor).

Cealaltă variantă este, bineînțeles, să exporți chiar tu documentele necesare și să le trimiți la conta pe email. Mai puțin direct, dar tot mai eficient decât pe hârtie. 

În concluzie, atunci când organizezi online actele pentru contabilitate, reduci mai multe riscuri odată: erori în emiterea facturilor, documente pierdute sau greu de găsit, stres cu e-Factura (transmisă și preluată), acces limitat la acte. Scapi de toate odată cu trecerea la facturarea online. 

Deschide un cont pe factureaza.ro și testează gratuit și nelimitat timp de 3 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *