Beneficiile utilizării facturilor online

De la timp economisit la raportări concise și o evidență clară a plăților, facturile online te ajută să fii mai productiv și mai bine organizat.

În acest articol vom explora câteva dintre beneficiile utilizării facturilor online.

Eficiență și economie de timp

Facturile online elimină nevoia de a printa, trimite și procesa manual facturile. În schimb, facturile sunt generate, transmise și stocate online, reducând semnificativ timpul și resursele necesare. Procesul de facturare devine mai rapid și mai eficient. Petreci mai puține ore cu task-uri administrative, și mai multe pentru dezvoltarea afacerii.

Citește aici despre cât de ușor este să setezi trimiteri și notificări automate cu factureaza.ro.

Reducerea costurilor

Facturarea tradițională implică cheltuieli mici, dar care se adună: hârtie, toner, costuri de curierat. Treci pe online și scapi de toate aceste costuri. De reținut că, dacă emiți un număr de maxim 5 documente pe lună, pe factureaza.ro ai acces la un abonament gratuit pe termen nelimitat.

Accesibilitate și ușurință în gestionare

Facturile online sunt accesibile în orice moment și de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet. Scapi de căutat prin arhive, pentru că facturile sunt stocate sigur și organizat. Ai la dispoziție filtre și sortări care te ajută să găsești orice document, indiferent de cât timp a trecut de când a fost emis.

Siguranță și confidențialitate

Facturile online sunt protejate prin măsuri de securitate avansate, cum ar fi criptarea datelor și autentificarea în două etape. Aceste soluții asigură confidențialitatea și integritatea informațiilor financiare. În comparație cu facturile tradiționale, care pot fi pierdute sau interceptate în tranzit, facturile online oferă o protecție mai mare împotriva fraudelor și accesului neautorizat la informații sensibile.

Automatizări și integrări cu alte sisteme (magazine online, ERP-uri, conta)

Facturile online pot fi integrate în sistemele de gestionare a afacerii, în cele de încasare online cu cardul, și în contabilitate. Toate acestea permit automatizarea fluxului de lucru și reducerea erorilor umane, care apar inerent atunci când datele sunt introduse manual.

Pe factureaza.ro ai acces la integrări cu magazinele online (WooCommerce și PrestaShop), cu procesatorii de plăți online cu cardul (Stripe și Netopia). Poți de asemenea să exporți facturi către Saga.

Și, nu în ultimul rând, e foarte ușor să trimiți e-factura în Spațiul Privat Virtual de la ANAF. Citește aici despre cum folosești factureaza.ro împreună cu sistemul e-Factura.

Controlul încasărilor

Facturile online permit o mai bună urmărire a plăților și gestionarea eficientă a ciclului de încasare. Ai o privire de ansamblu asupra statusului fiecărei facturi emise (neachitată, achitată, scadentă, stornată). Poți asocia foarte ușor o plată unei facturi. Și apoi să ții evidența clară a plăților.

Ușurință în raportare și conformitate

Clienții primesc facturile direct pe e-mail, le pot accesa rapid și le pot plăti online într-un mod simplu și sigur. De asemenea, facturile online pot fi personalizate și pot conține informații suplimentare, cum ar fi detalii despre produsele sau serviciile achiziționate, termeni și condiții sau oferte speciale.

În concluzie, utilizarea facturilor online aduce numeroase beneficii atât pentru companii, cât și pentru clienți. Eficiența crescută, economia de timp și costurile reduse, accesibilitatea și ușurința în gestionare, securitatea și automatizarea sunt doar câteva dintre avantajele pe care le oferă acest tip de facturare. Trecerea la facturi online este un pas important în modernizarea și optimizarea proceselor de afaceri, cu efecte benefice pe termen lung.

Hai că pe Drake l-am convins. Sperăm că și pe tine :-).

facturi online versus facturi in excel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *