Una dintre cele mai simple modalități de a încasa bani este să accepți plata online cu cardul.
Plata online cu cardul este deja universal valabilă pentru afacerile care vând servicii sau produse pe Internet. Însă poate fi aplicată cu succes și de firmele care nu fac neapărat comerț electronic.
Facturile online integrate cu procesatorii de plăți online
Oamenii sunt deja obișnuiți să achite online cu cardul mai orice: haine, cărți, mâncare, servicii de streaming, taximetrie. Această obișnuință face mai ușoară tranziția către plata online cu cardul și pentru produsele și serviciile care pot fi cumpărate și altfel decât doar de pe Internet.
Faptul că nu ai un site cu vânzare online nu înseamnă că nu poți încasa bani online cu cardul; atât de la clienții persoane fizice, cât și de la clienți persoane juridice. În ziua de azi, mai toate persoanele juridice au cel puțin un card bancar asociat cu firma, așa că opțiunea de plată online le este absolut la îndemână.
Orice ai vinde (de la chirii, la consultanță, la materiale de construcții sau servicii IT), poți să le dai clienților tăi (indiferent că sunt persoane fizice sau juridice) opțiunea să te plătească online, cu cardul.
Procesatorii de plăți
Pentru asta trebuie în primul rând să semnezi un contract cu un procesator de plăți online cu cardul (EuPlatesc, Netopia, Stripe, PayU etc). Și să iei în considerare că fiecare încasare online prin intermediul procesatorului respectiv va presupune un comision, care poate fi oriunde între 1% și 3%. Studiază piața, citește cu atenție contractul (sau Termenii și condițiile) ca să vezi exact despre ce comisioane e vorba, apoi alege procesatorul care ți se potrivește cel mai bine.
Avantajul link-ului de plată pe factura online
Deși te va costa să încasezi bani prin intermediul unui procesator de plăți, s-ar putea ca avantajul să justifice cheltuiala.
Cu această opțiune la îndemână, clienții tăi nu mai trebuie să facă ordine de plată ca să achite facturile. Le dai link de plată și, din câteva click-uri, gata: facturile sunt achitate online cu cardul! Vei încasa banii mai rapid și asta te va ajuta pe cashflow.
Cum integrezi facturile online cu plățile online cu cardul prin factureaza.ro
Pe factureaza.ro o să găsești integrări cu doi procesatori de plăți: Stripe și Netopia (Mobilpay).
Asta înseamnă că, dacă ai cont pe factureaza.ro și pe Stripe sau Netopia (Mobilpay), poți integra cele două servicii, ca să începi să încasezi facturile online. E foarte posibil să ai nevoie de ajutorul unui programator ca să faci integrarea inițială, dar după ce toate setarile sunt configurate, totul se va rezolva automat, fără intervenția ta, direct din contul firmei tale pe factureaza.ro
Află cum faci integrarea facturilor online cu Stripe aici.
Afla cum faci integrarea facturilor online cu Netopia (Mobilpay) aici.
După ce ai făcut integrarea, te bucuri de avantaje
Pe orice factură sau proformă emisă prin factureaza.ro și trimisă clientului pe email în format PDF, poți alege dacă vrei sau nu să apară link-ul de plată. Link-ul va fi adaptat la limba şi monedele folosite pe factură (e.g.: dacă factura este în RON și în USD, vei avea un link de plată în RON și unul în USD, ca în imaginea de mai sus).
De reținut că link-ul de plată va fi inclus automat în toate email-urile și notificările trimise prin factureaza.ro către client tău.
În plus, plățile se alocă automat și imediat unei facturi (sau proforme) care a fost emisă prin factureaza.ro și achitată de client prin link-ul de plată; după care factura se închide și, tot automat, se trimit confirmări pe email.
Emite automat facturi din plăți online cu cardul
Mai mult, poți să activezi o extra facilitate și să lași factureaza.ro să genereze automat (și eventual să trimită pe email) facturi din încasările online (valabil doar pentru integrarea cu Stripe) – află cum faci asta aici. Cu alte cuvinte, mai întâi încasezi, apoi facturezi (automatizat).
Pe viitor luăm în considerare și alte integrări de acest tip, cu alți procesatori de plăți online cu cardul.
În concluzie, integrarea facturilor online cu procesatorii de plăți online presupune un pic de efort tehnic inițial și generează costuri suplimentare, dar îți va fluidiza considerabil încasările.