Cum te ajută pontajul să emiți facturile mai repede și mai simplu

Pontajul este util atunci când oferi servicii pe care le facturezi la oră, la un tarif standard, cum fac avocații, consultanții sau specialiștii în varii domenii (marketing, comunicare, IT, juridic, financiar, dezvoltare personală etc).

Cu opțiunea de pontaj a factureaza.ro emiți facturi din orele pe care tu, angajații și colaboratorii tăi le lucrați pe diverse proiecte, pentru anumiți clienți. 

Pontajul este disponibil pentru toate tipurile de abonament pe factureaza.ro. 

Iar dacă ai un abonament plătit, ai și opțiunea de a adăuga utilizatori pontatori în cont, fără să generezi costuri adiționale. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în cont un utilizator nou, după care să-l dezactivezi. Numărul utilizatorilor dezactivați este nelimitat. Și pentru că utilizatorii dezactivați nu se pot loga în aplicație, nici nu sunt luați în considerare în calculul costurilor. În felul acesta, poți crea pontaje pentru toate persoanele implicate într-un anumit proiect.

Iată cum funcționează pontajul pe factureaza.ro

Vei începe prin a crea un proiect. Poți avea oricâte proiecte vrei, pentru oricâți clienți. Atunci când adaugi un proiect:

  • alegi utilizatorii care vor ponta în cadrul proiectului
  • definești tariful (prețul pe oră) și cota de TVA aplicabilă, dacă ești înregistrat în scopuri de TVA
  • selectezi clientul
  • adaugi informații auxiliare (de exemplu, numărul și data contractului) care vor apărea ulterior pe facturi, în secțiunea Explicații.

Odată ce ai configurat proiectul, poți începe să pontezi:

  • alegi ziua în care s-a lucrat pe proiect
  • persoana care a lucrat
  • câte ore
  • și descrierea sarcinii.

Pentru fiecare persoană care a lucrat, adaugi un pontaj separat. La fel și pentru fiecare zi în care s-a lucrat pe proiect. 

La final de lună, sau la orice alt interval ai agreat împreună cu clientul, emiți factura (sau un alt tip de document):

  • alegi clientul și proiectul
  • selectezi ce perioadă vrei să facturezi
  • și ce fel de document vrei să emiți: factură, proformă sau comandă.

Partea frumoasă este că factura respectivă se va genera automat dintr-un singur click. Și va conține: proiectul și sarcinile la Denumirea serviciilor, orele lucrate la Cantitate, tariful la Preț unitar. Nu-ți mai rămâne decât s-o trimiți clientului și, dacă e cazul, la RO e-Factura.

Cu pontajul factureaza.ro poți să uiți de tabele complicate în Excel defalcate pe proiecte, zile, ore și angajați. Nu te mai complici cu pivoturi sau calcule de mână. Și, mai ales, eviți erorile, cum ar fi să-ți scape ore de la facturat sau, dimpotrivă, să facturezi de două ori același task. Aplicația ține evidența pentru tine și generează mereu corect facturile.

Pontajul și automatizările

Pe factureaza.ro ai tot felul de automatizări utile. Combină-le cu pontajul ca să faci facturarea și încasarea banilor și mai ușoare:

În concluzie, pontajul pe factureaza.ro te ajută să economisești timp și să simplifici procesul de facturare, eliminând erorile și reducând sarcinile administrative. Prin centralizarea tuturor datelor legate de orele lucrate, tarife și proiecte, ai o vizibilitate completă asupra activităților tale și ale echipei tale. Vei emite facturile repede și corect. Iar automatizările disponibile te vor ajuta să devii și mai eficient.

Fă-ți chiar acum un cont pe factureaza.ro. Este gratuit și fără limitări pentru primele trei luni, ca să poți testa în voie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *