Managementul contractelor – eficiență fără copy-paste

Sunt o agenție imobiliară, care tocmai a fost contactată de către un client ce dorește să-și vândă apartamentul. Pentru a încheia tranzacția cu acest client am nevoie de cel puțin trei documente, respectiv contract de intermediere, de comision și de agenție.

Nu cred că e cazul să mai spunem cât de important este să fie întocmite documentele negreșit atât pentru client, cât și pentru mine ca agenție imobiliară.

Majoritatea informațiilor din aceste trei contracte sunt fixe, standard, le stabilim o singură dată, dar sunt și informații variabile care necesită scrierea lor în mod repetat de către noi, la fiecare document încheiat.

Pentru a-mi eficientiza activitatea și a nu mai pierde timp cu editarea repetată a acestora, am creat câte un șablon pentru fiecare dintre aceste documente, cu ajutorul platformei factureaza.ro.

Variabile precum:

  • Numărul contractului
  • Data contractului
  • Datele clientului
  • Prețul
  • Valoare comision

le-am setat cu demarcatori, de exemplu:

###NUME_CLIENT###

###ADRESA_COMPLETA_CLIENT###

###CIF_CLIENT###

Datele clientului se vor înlocui automat în momentul generării contractului, eu doar selectând clientul. Presupunem evident că am salvat clientul anterior în factureaza.ro și dacă nu e cazul … îmi trebuie doar CIF-ul clientului, cu restul datelor mă ajută factureaza.ro automat.

Câmpurile, care nu țin de datele clientului – ci de relația contractuală, precum:

###NUMAR_CONTRACT###

###DATA_DOCUMENT###

###DATA_CONTRACT###

###PRET_SERVICIU###

Nu sunt completate automat din datele clientului, ci trebuie completate separat.

Save. Download. Print. Gata în 90 de secunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *