Integrarea e-Factura sau aplicația web ANAF?

Integrarea e-Factura este o opțiune disponibilă în programele de facturare online, în cele de contabilitate, sau în alte soluții care permit emiterea facturilor: online banking, platforme e-commerce, ERP-uri (sisteme software pentru gestionarea afacerilor). 

Dacă ai o afacere mică, un PFA sau o întreprindere individuală, și ești obișnuit să emiți facturi în Word sau în Excel, probabil ca ești deja familiarizat cu aplicația web ANAF pentru generarea e-Facturilor. Are marele avantaj că nu costă nimic. Intri, completezi datele, generezi fișierul XML UBL pentru e-Factura, după care te muți în SPV și îl încarci. Cu puțin noroc, rezolvi toată treaba în 10-15 minute. 

Din punctul nostru de vedere, 10-15 minute sunt o eternitate, când prin factureaza.ro tot procesul durează secunde. Dar dacă emiți două, trei facturi pe lună, să zicem că nu-i un capăt de țară.

Problemele apar când portalul ANAF nu funcționează chiar așa cum ar trebui. Fie că este complet inaccesibil sau se mișcă greu, va trebui să te tot loghezi și să tot încerci, până când, la un moment dat, vei avea succes. Și uite așa cele 10-15 minute devin 30 sau mai multe.

Aici intervine integrarea e-Factura, care nu doar că te salvează de generarea fișierului XML UBL pentru e-Factura, dar preia și trimiterea în SPV. Adică, în loc să stai tu pe lângă un calculator și să tot încerci, integrarea face asta pentru tine. 

Orice situație neprevăzută apare – erori de infrastructură, supraîncărcarea serverului ANAF, probleme temporare cu certificatul tău digital – integrarea e-Factura reîncearcă automat retransmiterea e-Facturilor rămase în așteptare.

Pe lângă asta, integrarea e-Factura vine și cu alte beneficii, care îți salvează timp și nervi. Iată un tabel comparativ care pune avantajele într-o perspectivă mai clară.

Compară integrarea e-Factura cu aplicația web ANAF

e-FacturaANAFintegrarea e-Factura factureaza.ro
Cost
gratis

gratis în limita a 5 documente pe lună
Generarea fișierului XML UBL pentru e-Facturamanualautomat, cu un click, aplicația preia datele din factură și generează pentru tine fișierul XML UBL
Transmiterea în SPVmanual, cu logare în SPVautomat, cu un click
Preluarea e-Facturilor de la furnizorimanual, cu logare în SPVautomat, cu notificare pe email
Arhivarea e-Facturilor60 de zilenelimitată
Facturile tale în formatul PDF de la ANAFmanual, cu aplicația web ANAFautomat, le generează aplicația
Facturile furnizorilor în formatul PDF de la ANAFmanual, cu aplicația web ANAFautomat, le generează aplicația (+ un extra format PDF mai prietenos)
Status e-Factura, inclusiv erori de validaremanual, cu logare în SPVautomat, în istoricul fiecărei facturi
Notificare e-Facturi nevalidate de ANAFmanual, cu logare în SPVautomat, primești mail de atenționare
Listă cu facturile pe care nu le-ai transmis la e-Facturaîți ții singur evidențaține aplicația evidența
Programarea orei de transmitere a e-Facturilornu existăalegi la ce interval de timp vrei trasmiterea e-Facturii
Erori la transmiteretrebuie să fii tu atentaplicația le previne singură sau îți atrage atenția
Probleme temporare la platforma ANAFtrebuie să fii tu atentaplicația reîncearcă automat transmiterea e-facturilor afectate

În concluzie, totul se rezumă la cât de prețios este timpul tău. Ce este mai costisitor pentru tine: un abonament la un program de facturare online sau orele pe care le petreci să rezolvi e-Factura singur?

Pe factureaza.ro afli răspunsul fără niciun cost. În primele trei luni poți folosi aplicația gratuit și fără limitări. Îți faci cont, activezi integrarea cu e-Factura conform pașilor de aici, și vezi cum ți se potrivește. După care, iei o decizie informată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *