Află care sunt cele mai populare certificate digitale ca să alegi informat varianta potrivită pentru afacerea ta.
De când cu e-Factura, semnătura digitală nu mai este ceva ce au doar contabilii.
Ca să poți transmite e-Facturi, trebuie să obții, pentru început, acces în Spațiul Privat Virtual al afacerii tale. Iar ca să faci asta, e nevoie să achiziționezi un certificat digital de la una dintre firmele specializate. După care, va trebui să înrolezi certificatul respectiv la ANAF.
Doar prin intermediul certificatului digital, ANAF poate confirma că e-Facturile sunt transmise de către o sursă legitimă și că nu au fost modificate pe parcursul transmiterii. Acesta este motivul pentru care semnătura digitală a devenit obligatorie pentru toate organizațiile care trebuie să transmită și să preia e-Facturi.
Pe factureaza.ro există o integrare automată cu e-Factura, prin care, odată activată (și folosind certificatul digital înrolat în prealabil la ANAF), contul unei firme pe factureaza.ro este legat de contul firmei respective în SPV. După aceea, e-Facturile se vor transmite din factureaza.ro direct în SPV, prin câteva clickuri. În plus, se poate activa și opțiunea de preluare automată a e-Facturilor de la furnizori.
Datorită acestei integrări, avem o serie de date statistice interesante. Am aflat, de exemplu, care sunt cele mai populare certificate digitale folosite de firmele din România pentru transmiterea e-Facturilor.
Așadar, dacă încă mai cauți un furnizor de semnături digitale și ești curios care sunt cele mai folosite soluții, iată niște cifre interesante.
Am studiat câteva sute de conturi înregistrate pe factureaza.ro și ierarhia este după cum urmează:
- certSIGN: 50.17%
- Digisign: 27.27%
- Trans Sped: 10.77%
- Certdigital: 6.40%
- AlfaSign: 4.04%
- Namirial: 1.35%
certSign conduce detașat, printr-o combinație de servicii eficiente, prețuri competitive și accesibilitate. Urmat la distanță respectabilă de Digisign și Trans Sped.
Ne-am bucurat să aflăm că certSign se află pe primul loc, deoarece, de curând, am devenit parteneri afiliați. Îți prezentăm pe scurt cele două opțiuni de certificat digital de la certSign, despre care poți afla mai multe, urmând link-urile. Astfel, prin certSign, ai la dispoziție două variante: semnătura electronică pe TOKEN sau semnătura electronică în CLOUD.
Cu certSign Paperless (în cloud) poţi semna electronic de la distanţă orice document, cu valoare legală, fără token şi fără instalarea unor drivere speciale, de pe orice dispozitiv (inclusiv smartphone sau tabletă). Vezi detalii.
Pentru varianta cu token, certSIGN oferă un pachet complet format din certificat digital calificat pentru semnătură electronică, dispozitiv calificat de creare a semnăturilor electronice (token) şi clickSIGN (aplicație software de semnare). Vezi detalii.
În concluzie, sperăm că această scurtă statistică te va ajuta să alegi mai ușor furnizorul de semnătură digitală.
Iar dacă ai nevoie de un tutorial despre cum accesezi SPV-ul afacerii tale, îți recomandăm să citești acest articol despre cum îți înregistrezi firma sau PFA-ul în SPV ANAF.